Додик-Железњак: Поштовати изворни Дејтонски споразум

РТРС
Додик-Железњак: Поштовати изворни Дејтонски споразум

Москва - Предсједник Републике Српске Милорад Додик у наставку посјете Русији разговарао је са привредницима и представницима банака о могућностима сарадње.

Додик се састао и са замјеником генералног секретара Јединствене Русије и чланом Комитета Државне Думе за међународне односе Сергејом Железњаком. На састанку је разговарано о актуелним питањима и економској сарадњи Српске и Русије.

- Јединствена Русија, као политичка партија која има већину од 70 одсто у парламенту је у међупартијском односу са СНСД-ом и то је био разлог зашто сам данас посјетио сједиште те партије у Москви - рекао је Додик, који је и предсједник СНСД-а.

Он је навео да је на састанку разговарано и о међупартијској сарадњи, али и о политичким ситуацијама у Српској и Русији.

- Морам да нагласим високо разумијевање партије Јединствена Русија о ситуацији у региону, а првенствено у БиХ. Сагласили смо се  да се у БиХ треба укинути ОХР, и да треба поштовати Дејтонски споразум у свом изворном облику и избјегавати све оно што би могло да изазове политичку дестабилизацију у БиХ - рекао је Додик.

Предсједник Српске је јуче разговарао са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом, који је указао да су нека рјешења са Запада усложила проблеме у БиХ, те потврдио да Русија у континуитету показује приврженост међународном праву и подржава активности за очување дејтонске структуре БиХ.

Додик је за РТРС изјавио да је састанак био посвећен разматрању питања о наставку сарадње, прије свега економске и сарадње у области културе и образовања, те да је било и говора о важним политичким питањима.

Предсједник Српске одржао је јуче предавање на Московском државном институту за међународне односе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана