Dodik-Železnjak: Poštovati izvorni Dejtonski sporazum

RTRS
Dodik-Železnjak: Poštovati izvorni Dejtonski sporazum

Moskva - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u nastavku posjete Rusiji razgovarao je sa privrednicima i predstavnicima banaka o mogućnostima saradnje.

Dodik se sastao i sa zamjenikom generalnog sekretara Jedinstvene Rusije i članom Komiteta Državne Dume za međunarodne odnose Sergejom Železnjakom. Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima i ekonomskoj saradnji Srpske i Rusije.

- Jedinstvena Rusija, kao politička partija koja ima većinu od 70 odsto u parlamentu je u međupartijskom odnosu sa SNSD-om i to je bio razlog zašto sam danas posjetio sjedište te partije u Moskvi - rekao je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

On je naveo da je na sastanku razgovarano i o međupartijskoj saradnji, ali i o političkim situacijama u Srpskoj i Rusiji.

- Moram da naglasim visoko razumijevanje partije Jedinstvena Rusija o situaciji u regionu, a prvenstveno u BiH. Saglasili smo se  da se u BiH treba ukinuti OHR, i da treba poštovati Dejtonski sporazum u svom izvornom obliku i izbjegavati sve ono što bi moglo da izazove političku destabilizaciju u BiH - rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je juče razgovarao sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, koji je ukazao da su neka rješenja sa Zapada usložila probleme u BiH, te potvrdio da Rusija u kontinuitetu pokazuje privrženost međunarodnom pravu i podržava aktivnosti za očuvanje dejtonske strukture BiH.

Dodik je za RTRS izjavio da je sastanak bio posvećen razmatranju pitanja o nastavku saradnje, prije svega ekonomske i saradnje u oblasti kulture i obrazovanja, te da je bilo i govora o važnim političkim pitanjima.

Predsjednik Srpske održao je juče predavanje na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana