Додик: Српска заинтересована за јачање Србије

Срна
Додик: Српска заинтересована за јачање Србије

Београд - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Српска веома заинтересована за јачање и развој Србије и да му је драго што види да систем одбране у Србији функционише и да су сви предано посвећени питањима стабилности саме државе.

"То је оно што нас у Републици Српској и занима. Ми хоћемо Србију која је економски јача. То је наш циљ и гаранција наше стабилности у Републици Српској", рекао је Додик новинарима, након што је са премијером Србије Александром Вучићем посјетио Оперативни центар система одбране Војске Србије на Бањици у Београду.


Он је навео да Српска сарађује са Војском Србије у дијелу који се односи на школовање војника у Србији.

"Веома смо захвални за прилику која нам је пружена у том погледу, јер српска компонента Оружаних снага БиХ попуњава се са професионалним појединцима и зато је сарадња са Србијом и Војском Србије веома важна за нас и из тог разлога сам ја ту", нагласио је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик пожелио је свима срећне празнике.

Додик честитао 1. мај

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је 1. мај - Међународни празник рада свим грађанима Српске и пожелио им да га проведу у добром здрављу и расположењу.
"Само економски јако и развијено друштво може да доведе до пуне афирмације и јачања права радника, социјалне правде и солидарности", навео је Додик у честитки.

Предсједник Српске истакао је да су институције Републике започеле реформе у настојању да побољшају укупну економску ситуацију и положај радника, које никада нису ни лаке ни једноставне, али су неопходне како би се привукле нове инвестиције, покренули производни капацитети и отворила нова радна мјеста.

"Наставићемо започете процесе и уложити додатни напор са циљем просперитетније будућности свих грађана Републике Српске", поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана