Додик: Српска тековина српског народа - референдум ће бити одржан

Срна
Додик: Српска тековина српског народа - референдум ће бити одржан

Прњавор - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас у Прњавору да је Српска велика историјска тековина српског народа и да као таква мора бити очувана и поручио да ће референдум о Дану Републике Српске биће одржан 25. септембра и нема ниједног разлога да тако не буде.

"Урушавање 9. јануара као Дана Републике Српске претходи томе да се уруши назив Републике Српске. Морамо бити свјесни тога и зато морамо да идемо на референдум", истакао је предсједник Додик.


Он сматра да је Савјет за спровођење мира /PIC/ својим позивом властима Републике Српске да не одржи референдум показао необјективност.

"Све оно што је написано читали смо претходних дана у изјавама Бакира Изетбеговића, што значи да је PIC портпарол Бакира Изетбеговића и није објективан у том погледу. Позивам народ да изађе на референдум, да покажемо јединство", нагласио је Додик.

Амбасадори Управног добора PIC-а, уз издвојено мишљење Русије, позвали су јуче власти Републике Српске да не одрже референдум о Дану Републике Српске.

Додик: Дарко Томаш има несумњиво страначко повјерење

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је кандидат СНСД-а за начелника општине Прњавор Дарко Томаш човјек који је док је раније обављао дужност начелника показао своју способност и који на предстојећим локалним изборима има подршку највишег руководства странке.
Додик, који је вечерас у Прњавору присуствовао конвенцији СНСД-а, каже да је Томаш човјек због кога је на овај простор дошло низ пројеката који су се остваривали претходних година, а највећи је изградња ауто-пута, захваљујући чему ће Прњавор ријешити један од најважнијих комуникацијских проблема.

"Томаш је човјек који је несумњиво добио моје повјерење и повјерење СНСД-а. Ми вјерујемо да је досадашња локална политика у Прњавору била групашка и појединачна и да је била усмјерена на промоцију вриједности које нису одговарале свим грађанима ове општине. Зато смо вечерас овдје да подржимо Дарка Томаша и СНСД", рекао је Додик.

Предсједник СНСД-а изразио је увјерење да кандидати ове странке на октобарским изборима, уз подршку републичких институција, имају снагу да побољшају стање у општини Прњавор.

Кандидат за начелника општине Дарко Томаш истакао је да ће се приоритети у наредне четири године заснивати на три стуба - економски снажан Прњавор, будућност Прњавора заснована на младим људима и социјално одговоран Прњавор.

"За сваки од ових стубова имамо конкретне мјере. Сматрам да су овај програм и наша политика изузетно могући, проводиви и оствариви у наредном периоду", закључио је Томаш.

На вечерашњој конвенцији СНСД-а представљени су кандидати Општинског одбора странке на предстојећим локалним изборима.

Конвенцији су као гости присуствовали бројни истакнути чланови странке са свих нивоа власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана