Додик: Српска остаје привржена војној неутралности, а ФБиХ ако може нека сутра уђе у НАТО

Срна
Додик: Српска остаје привржена војној неутралности, а ФБиХ ако може нека сутра уђе у НАТО

БИЈЕЉИНА - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да Република Српска остаје привржена војној неутралности и ономе што је Народна скупштина донијела.

-Ми смо имали храбрости да ту декларацију донесемо, и ми, званичници из Републике Српске потпуно усклађено дјелујемо управо на тој декларацији Народне скупштине - рекао је Додик новинарима у Бијељини, одговарајући на питање о ставу министра одбране БиХ Сифета Поџића да је БиХ у Акционом плану за чланство у НАТО, „што је посљедња степеница за пуноправно чланство“.

Додик је истакао да постоји декларација НАТО-а са посљедњег самита у којој се каже да су Грузија, Украјина и неке друге земље у процесу интеграције са НАТО, а да је БиХ у процесу сарадње, а не интеграција.

-Ако БиХ може да уђе, или ФБиХ у НАТО, нека уђе сутра па да видимо како ће без нас - рекао је Додик.

Он је поручио да се престане већ једном са таквим тезама, јер „нема НАТО“.

-Ако они мисле да могу да иду у НАТО, нека дође на одлучивање па ћете видјети да од тога нема ништа. Ми остајемо привржени војној неутралности и ономе што је Народна скупштина донијела - нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, они за потребе своје јавности причају једну причу, а постоји папир који каже да се чланство у НАТО не прејудицира.

-Значи не ради се ништа са тим циљем. То је превод, буквалан превод. А оно што они говоре, ја разумијем да они то хоће па нека иду ако могу да иду, ми нећемо - рекао је Додик.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана