Додик: Ситуација са епидемијом вируса корона забрињавајућа

ГС
Додик: Ситуација са епидемијом вируса корона забрињавајућа

БАЊА ЛУКА - Ситуација са епидемијом вуруса корона је забрињавајућа, оцијенио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Најавио је да ће током дана, или наредних дана разговарати са епидемиолозима које би мјере требало предузети да би се ситуација стабилизовала.

Позвао је грађане да поштују мјере заштите.

- Пандемија се не смирује и то нас забрињава. Ми смо предузели мјере које су предузеле и остале државе, али не дају довољно резултата. У наредних неколико дана имаћемо са стручњацима да видимо шта нам је даље чинити. Без обзира на то неопходно је поштовање свих превентивних мјера које смо прописали од ношења маске, држање социјалне дистанце и не окупљања више људи од оног што је прописано - рекао је он.

Истакао је да је одговорност на сваком појединцу.

- Ми за сада нећемо уводити оне мјере које подразумијевају забрану кретања или неке ригорозније мјере. Оне неће смањити посљедице вируса и зато је неопходно поштовање свих ових мјера које су за сада прописане - нагласио је Додик за Радио Републике Српске. 

Изјаве Палмера недопустиве

Предсједник САД-а, Доналд Трамп раније је истакао да не жели да се мијеша у унутрашње ствари других земаља, али то не важи за Метјуа Палмера, чији изјаве и ставови су усмјерени против интереса Срба у Српској и Србији, што је недопустиво. Поручио је ово у изјави за Радио Републике Српске, српски члан Предсједништва, Милорад Додик.

- Посебно му се свиђа да дође у БиХ и да говори шта му је симпатично, а шта не. Увијек су антипатичне изјаве према нама. Он не жели да схвати да његов концепт је важан само за њега и да многи људи и Срби, Бошњаци и Хрвати су незадовољни са свим оним што су нам неметнули. Све то показује да све оно што ради је усмјерено против Срба и у БиХ, али и у Србији - изјавио је Додик.

Додик је истакао да Палмер ради у оквиру старе америчке администрације.

- То је једно заточеништво без слободе које је наметнуто његовим мјерама. Он то користи како би се тамо хвалио како он овдје управља овдје процесима. Када напримјер говори о Црној Гори он брани актуелни режим што показује дволичан приступ. Како год било његова политика не одражава политику предсједника САД-а - нагласио је Додик за Радио Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана