Додик: Русија да настави путем развоја и напретка

Срна
Додик: Русија да настави путем развоја и напретка

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је искрене честитке предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину и братском руском народу поводом Дана Русије - 12. јуна, пожељевши да Русија настави свој пут развоја, напретка и успјеха.

“Дан Русије је један од значајних датума у историји Русије који подсјећа на њену славну прошлост”, истакао је Додик у честитки.

Указавши на традиционалне добре односе руског и српског народа у свим областима, од економије, културе, образовања, Додик је изразио увјерење да ће ти односи бити још бољи, а сарадња два братска народа још успјешнија на обострану добробит, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

“Вама лично и цијелом народу Руске Федерације желим много успјеха и просперитета на свим пољима. Уз искрене жеље за даљи напредак Руске Федерације, упућујем Вам изразе дубоког поштовања”, нагласио је Додик.

Дан Русије обиљежава се 12. јуна, на дан када је 1990. године одржан први Конгрес народних посланика Руске Совјетске Федеративне Социјалистичке Републике, на којем је донесена Декларација о државном суверенитету Русије.

Годину дана касније, 12. јуна одржани су први свенародни избори на којима је за предсједника изабран Борис Јељцин, који је 1992. године тај датум прогласио празником и нерадним даном.

Празник је званични назив - Дан Русије добио 2002. и слави се у цијелој земљи. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана