Додик: Важно што Турска показује интересовање за пројекте у БиХ

Анадолија
Додик: Важно што Турска показује интересовање за пројекте у БиХ

АНТАЛИЈА– Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је за Анадолију да је веома важно што Турска показује своје интересовање за економске пројекте на простору БиХ.

Поручио је да је Турска снажна земља са великим лидером и снажном економијом, која може помоћи БиХ те да је њена подршка видљива и пријатељска.

Додик је учествовао на првом Дипломатском форуму у Анталији (АДФ), који је, како је нагласио, врхунски организован те захвалио на, како је рекао, импресивном гостопримству које је показао турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

.Било је заиста освјежење након годину и нешто дана да се значајан број важних људи окупи на једном мјесту. Разговарало се о кључној теми овог времена, а то су пандемија и економски развој -рекао је Додик.

На питање како оцјењује билатералне односе БиХ и Турске, Додик је одговорио како су они добри, да напредују, те како су потпуно пријатељски и пуни разумијевања с обје стране.

-Веома је важно што Турска показује своје интересовање за економске пројекте на простору БиХ, као снажна земља са великим лидером, са снажном економијом, свакако је земља која може помоћи БиХ -поручио је Додик, подсјећајући да БиХ још увијек тражи путеве економског оправка након рата, глобалне економске кризе 2008. године, а сада и пандемије:

Напоменуо је да БиХ и Турска имају потписан Споразум о слободној трговини, који, према његовим ријечима, има врло широке могућност и спектар изазова за привредне субјекте.

-Он је подстицај за многе, односно све области, области дрвне индустрије, размјене најсавременијих достигнућа, технологије - навео је Додик.

Додао је како је један од најважнијих пројеката за БиХ аутопут Сарајево - Београд.

-Мислим да то иде својом динамиком, мало успорено због пандемије, али свакако пројекат у кога улажемо много наде, а видимо да је од великог интереса и самог предсједника Ердогана - поручио је Додик.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана