Додик и Вучић у Житомислићу: Подршка нашем народу и вјерујућој заједници

Срна
Додик и Вучић у Житомислићу: Подршка нашем народу и вјерујућој заједници

ЖИТОМИСЛИЋ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Србије Александар Вучић и премијер Републике Српске Радован Вишковић посјетили су данас манастир Житомислић код Мостара гдје их је дочекао Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије.

Добродошлицу званичницима Републике Српске и Србије пожелио је и игуман манастира Житомислић Данило.

Милорад Додик рекао је да је посјетио Манастир Житомислић код Мостара ради подршке српској заједници.

-Ту смо да подржимо наше људе и нашу вјерујућу заједницу. Да видимо на који начин помоћи - рекао је Додик и указао на значај овог манастира.

 Предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић одржали су у Мостару састанак са представницима Срба из Мостара и Херцеговине и обећали подршку за пројекте који се у овом граду заједнички договоре, као и удружењима која прате националну политику Србије и Републике Српске.

Обећана је подршка буџету Дрвара, као и општини Невесиње за обиљежавање манифестације 150 година од прве Невесињске пушке, а Источном Мостару за изградњу путне инфраструктуре.

Предсједник Додик након састанка је рекао да је било ријечи о проблемима српске заједнице у Мостару и Херцеговини.

-Говорили смо о проблемима наше заједнице овдје и о потреби већег укључивања у друштвени и политички живот, као и окупљања око политика које прате оно што Република Српска и Србија у националном смислу раде. Такве партије и удружења имаће подршку и Републике Српске и Србије. Разговарали смо и о начелницима општина у источној Херцеговини које имају неке проблеме и тражили смо модалитет да им се помогне - рекао је Додик новинарима.

На састанку су били присутни премијер Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, те министри из Владе Србије.

Присуствовали су и замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић, предсједник Координације Срба у Мостару Душан Голо, представници Канцеларије Владе Републике Српске у Мостару, представници општина Невесиње, Источни Мостар, Дрвар, Равно и Столац, Градског одбора СПКД "Просвјете" Мостар и мостарских удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана