Додик: ДНС реаговао исхитрено, коалиција стабилна

Срна
Додик: ДНС реаговао исхитрено, коалиција стабилна

БАЊАЛУКА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да владајућа коалиција остаје јединствена, али сматра да је ДНС иступањем из те коалиције реаговао исхитрено.

Додик је послије састанка лидера коалиције рекао да сматрају да треба сачекати изјашњавање општинских и градских одбора ДНС-а о томе да ли остају привржени досадашњој коалицији или не.

“Ако неко одлучи да остане са нама радићемо у пуном капацитету, а уколико неко изађе, кадрови са тих простора неће моћи остати на позицијама”, навео је Додик у обраћању новинарима у Бањалуци.

Најавио је да већ од сутра креће смјена кадрова ДНС-а, тамо гдје су правили проблеме.

“Ми смо одлучни на мјере одговорности везано за кадрове из ДНС-а, да већ сутра ријешимо нека постављења који су правили пролеме у раду саме коалиције и то ћемо учинити сагласно”, поручио је Додик.

Додик је изразио задовољство што је коалиција показала спремност да остане привржена утврђеним политикама, које су биле успјешне.

“Коалиција остаје усмјерена као остваривњу Владиних политика, које смо заједно усвојили. Ове политичке партије су привржене коалицији без намјере да било шта мијењају у будућности, а простим увидом у стање у Народној скупштини јасно је да нема никакве опасности за рад Владе”, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, Република Српска остаје стабилна и никаквих поремећају у том смислу нема.

“Све наше политичке партије у својим програмима се залажу за оштру борбу против криминала и корупције. Оно што је урађено са становишта одлука Владе, односно надзорних одбора одређених јавних установа и предузећа је дио те борбе”, објаснио је Додик.

Он је најавио да ће та борба бити настављена према свим кадровима, и кадровима из партија коалиције, и из СНСД-а који не раде у складу са законом.

“Борба против криминаална и корупције имаће врх припритета што се тиче ове коалиције”, додао је Додик.

Он је рекао да је на састанку било ријечи и о изборном процесу, истичући да се супростављају било каквим спекулацијама у вези самог изборног процеса.

“Тражимо од безбједносних органа и организација да спријече било какве спекулације, поговото куповину или плаћање гласова на самим изборима”, нагласио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана