Ђурић: Видећемо да ли ће Гренел остати изасланик за Београд и Приштину

Танјуг
Ђурић: Видећемо да ли ће Гренел остати изасланик за Београд и Приштину

БЕОГРАД- Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић оцијенио је данас да је постављање Ричарда Гренела на чело 17 обавјештајних служби САД важна вијест, али да ће се тек видјети како ће се то одразити на америчку улогу у дијалогу Београда и Приштине, као и да ли ће Гренел остати специјални изасланик за преговоре између Београда и Приштине или ће то бити неко други.

Ђурић је казао да разговори које је српски тим водио са Гренелом нису били лаки, али да је он у том посредовању имао прагматичан став који је довео до резултата - потписивање писма о намјерама за отварање жељезничког саобраћаја и изградње ауто-пута који ће повезати Београд и Приштину, као и обнављање авио-линије.

- Честитам Гренелу на новој позицији. Реч је о позицији која значи да је он сада координатор 17 обавештајних служби и да управља буџетом од 56 милијарди долара, као и да је особа задужена за дневни брифинг председника САД. Надам се да је оно што је Гренел постигао у разговорима Београда и Приштине допринело његовој садашњој функцији- рекао је Ђурић за ТВ Хепи.

Према његовим речима, Гренел је искрени амерички патриота који се бори за интересе своје земље, али је на функцији преговарача гледао да помогне бољем инфраструктурном повезивању, што, истиче Ђурић, није било у супротности са српским интересима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана