Ђурђевић: СНСД јачи, организованији и спремнији, надамо се великој побједи

СРНА
Ђурђевић: СНСД јачи, организованији и спремнији, надамо се великој побједи

ШАМАЦ- Предсједник Општинског одбора СНСД-а Шамац Милан Ђурђевић изјавио је да овај одбор сада много јачи, организованији и спремнији за предстојеће локалне изборе и да се надају великој побједи.

Ђурђевић, који је на чело СНСД-а у Шамцу дошао двије године након што је странка поражена у трци за начелника, рекао је за Срну да је у протеклом периоду много урађено на консолидовању странке, увођењу нових младих људи са новом енергијом и ентузијазмом, тачније, рађено је на подмлађивању странке.

"Сада смо много јачи, организованији и спремнији, те се надамо великој побједи на локалним изборима. Ово не говорим неутемељено и без разлога јер сматрам да без обзира на то колико као странка дајемо свој максимум најбољи показатељ јесте мишљење становништва наше локалне заједнице које је схватило у каквом се стању налази општина са садашњим руководством", истакао је Ђурђевић.

С обзиром на чињеницу да се већ помиње као најозбиљнији кандидат СНСД-а за начелника општине Шамац, Ђурђевић је потврдио да се спомиње као кандидат или као најозбиљнији кандидат, али да би то, како каже, ипак, препустио руководству странке да одлучи и да они то објаве.

Он је рекао да оптимизам за побједу базира на младој групи људи која га окружује, а ријеч је о едукованим људима, пуним енергије, жељни рада и мотивације да сви заједно покушају да пробуде и покрену Шамац.

"Највећа снага ми је што немам ораха у џепу, што потичем из једне поштене, сеоске, радничке породице. У Шамцу влада велико незадовљство људи радом актуелног начелника и тренутним стањем. Не желим да причам колико и шта су актуелна власт и актуелни начелник урадили или нису урадили, народ све види и све процијени на крају", рекао је Ђурђевић.

Он је нагласио да му је главни циљ стварање приоритета којима ће побољшати квалитет живота грађана, посебно статуса младих и огромна спремност за рјешавање проблема у вези с којима постоји сагласност јавности, уважавање мишљења и проблема свих грађана.

Активно учешће у локалној заједници, директна комуникација са грађанима и пружање помоћи гдје год је то могуће, рекао је он, кључни су елементи изградње повјерења и подршке међу бирачима.

"Бити у свакодневној комуникацији са грађанима и бити присутан у заједници омогућава нам да боље разумијемо потребе и проблеме грађана, те да пружимо конкретне одговоре и рјешења", оцијенио је Ђурђевић и додао да то доприноси и јачању веза између странке и њених чланова, што је од виталног значаја за изборну кампању.

Говорећи о својој политичкој платформи за наредне четири године, Ђурђевић је рекао да је она разнолика, а тиче се свих сфера и проблема с којима се сусрећу грађани - подстицање привредног раста и развоја локалне привреде кроз подршку малим и средњим предузећима, инвестиције у инфраструктуру и стварање повољног пословног окружења што би могло укључивати иницијативе за отварање нових радних мјеста и привлачење инвеститора.

"Затим, ту је још реализација инфраструктурних пројеката који су од виталног значаја за побољшање квалитета живота грађана, као што су изградња путева, водоводне и канализационе мреже, јавних објеката и других инфраструктурних система, те унапређење здравствених и социјалних услуга доступних грађанима, као и подршка најугроженијим групама у заједници", навео је он.

Према његовим ријечима, то би могло укључивати инвестиције у здравствену инфраструктуру, програме превенције болести и пружање подршке особама са посебним потребама.

"Такође, један од приоритета је и заустављање одлива становништа и то отварањем нових радних мјеста, али кроз покретање производних дјелатности, неопходно нам је отварање малих и средњих предузећа, изградња стамбених јединица за младе брачне парове, увођење нерадне недјеље. Морамо створити приближне услове какви су у Европи. Ако се не може парирати са платама, онда можемо на друге начине. Увођењем нерадне недјеље створићемо услове да се породица поново може зближити, може провести тај један дан заједно одмарајући, дружећи се, проводећи вријеме са дјецом, гледајући властиту дјецу како одрастају, јер је породица стуб друштва", истакао је Ђурђевић.

Он је додао да ће окосница предизборне кампање СНСД-а у Шамцу бити реална и искрена прича без мегаломанских пројеката. "Неопходан је прилазак људима, јер грађани су ти који нас бирају, постављају и ми њима треба да полажемо рачуне, а не они нама. Треба да се бавимо радом и унапређењем ове локалне заједнице. Такође, оно што је неопходно, морамо успоставити везу с републичком влашћу. Општина Шамац има одличан географски положај и потребни су нам пројекти за развој привредних потенцијала и сарадња са републичким нивоом", појаснио је Ђурђевић.

Он је указао да начелник општине, које год био политичке опције, мора сарађивати с републичком влашћу како би локална заједница напредовала и то треба да буде примарни циљ, те да ту нема мјеста политици јер је интерес грађана на првом мјесту.

Говорећи о сарадњи са другим политичким партијама у општини Шамац, Ђурђевић је рекао да СНСД већ разговара с потенцијалним коалиционим партнерима, те најавио изненађења на предстојећим локалним изборима.

"Могу слободно рећи да ће бити изненађења јер људи коначно увиђају да су потребне одређење промјене, становништво тражи и прича о промјенама. Битно је навести да примјећујемо све више политичких актера који желе озваничити сарадњу са нама", навео је Ђурђевић.

Он је додао да су недавно, у оквиру припрема за локалне изборе, Општински одбор СНСД-а у Шамцу посјетили генерални и организациони секретар и потпредсједник партије задужен за рад с локалним самоуправама.

"Том приликом извршена је анализа тренутне ситуације, политичког и друштвеног живота у Шамцу и шире, као и идентификација кључних изазова и прилика с којима се странка суочава, као и политичких циљева и приоритета странке за предстојеће изборе. Дефинисани су стратегија и активности које ће странка спровести у наредном периоду на локалном нивоу како би се остварили политички циљеви. С обзиром на то да у Скупштини општине Шамац има пет одборника испред СНСД-а, велика је одговорност и обавеза оправдати повјерење грађана које су нам указали на прошлим изборима", нагласио је Ђурђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана