Ђокић: Шмит задао тежак и болан ударац!

СРНА
Ђокић: Шмит задао тежак и болан ударац!

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је Срни да је Кристијан Шмит, наметањем измјенама Изборног закона БиХ, задао тежак и болан ударац демократском развоју БиХ у тренутку када је она стала на европски пут.

Ђокић је рекао да је потпуно апсурдно да држава која је коначно стала на европски пут има неког представника из међународне заједнице који креира њено законодавство, умјесто да то раде домаће институције.

"Шмит је нелегалано успостављени високи представник у БиХ и та чињеница сама по себи говори све. Човјек који нема легалитет и легитимитет оне улоге за коју се представља, а још мање од тога има право да се мијаша у изборни процес или у законодавстово БиХ као суверене државе", истакао је Ђокић.

Не улазећи у садржај онога што Шмит жели да буде дио изборног законодавства БиХ, Ђокић је рекао да је неприхватљиво да 29 година од потписивања Дејтонског мировног споразума у Европи постоји држава у којој неки странац покушава да успоставља законодавство.

"То понижава све нас који живимо у овој земљи, вријеђа наше лично достојанство, наш политички и сваки други облик интегритета", рекао је Ђокић.

Он је увјерен да у институцијама ове земље, у Српској, ФБиХ и на нивоу БиХ, има људи који би били спремни да се договоре о изборном законодатсву, а не да то чини нелегални странац у БиХ какав је Шмит.

Њемачки држављанин Кристијан Шмит, који се представља као високи представник у БиХ, рекао је данас да је донио одлуку о измјенама Изборног закона БиХ с циљем, како каже, подршке најављеном процесу приступања БиХ ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана