Селак, Скоко и Савановић искључени из СП-а

Ведрана Кулага
Селак, Скоко и Савановић искључени из СП-а

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије (СП) Петар Ђокић изјавио је данас да је донесена одлука о искључењу Горана Селака, Максима Скоке и Миленка Савановића из странке због њиховог самоиницијативног дјеловања и захтјева да Ђокић напусти мјесто министра енергетике и рударства Републике Српске те оде са мјеста лидера странке.

Нагласио је да је јуче непотребно група народних посланика из те странке реаговала на начин како су то и урадили.

- Нису остварена нека њихова лична очекивања - рекао је Ђокић. Очекује од оних који не желе да сарађују са странком да мандате врате странци.

- То би било морално и коректно због бирача и оних који су радили у странци током припрема за изборе - рекао је Ђокић.

Посланици СП-а у Народној скупштини Републике Српске напустили су јучерашњу сједницу Извршног одбора партије те одржали састанак клуба посланика гдје су донијели закључак да од премијера Српске Радована Вишковића траже смјену Ђокића.

Ђокић је сазвао сједницу Извршног одбора Главног одбора у Бањалуци након што у Херцеговини није имао кворум за одржавање сједнице регионалног одбора, а на коју су позвани посланици СП-а у Народној скупштини. Ђокић је од посланика добио захтјев да се смјеста повуче са мјеста министра, а по упућеном захтјеву, посланици на челу са шефом клуба  посланика Максимом Скоком, напустили су сједницу и одржали састанак клуба, на коме је усвојен закључак да траже Ђокићеву оставку.

- Јасно је да не постоји подршка за оно што предсједник партије ради у својству министра  –  рекао је Скоко.

Предсједник Градског одбора СП-а Бањалука и народни посланик Горан Селак нагласио је да ниједан појединац не може да буде изнад статута партије или да ради супротно политикама за које се залажу Социјалисти, те да је напуштање састанка логичан одговор на покушаје да се заташкају проблеми.

Предјседник регионалног одбора СП Крајина и бивши министар рада и борачко инвалидске заштите Миленко Савановић поручио је да је оставка најмање што Ђокић може да уради како би допринио партији.

- Ђокић је дјеловао мимо статута партије, против политика за које се залажемо и противно ставовима Павобранилаштва, а све то да би један припадник паравојне формације која је позната по злочинима над српским народом, добио концесиони уговор – рекао је Савановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана