Selak, Skoko i Savanović isključeni iz SP-a

Vedrana Kulaga
Selak, Skoko i Savanović isključeni iz SP-a

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas da je donesena odluka o isključenju Gorana Selaka, Maksima Skoke i Milenka Savanovića iz stranke zbog njihovog samoinicijativnog djelovanja i zahtjeva da Đokić napusti mjesto ministra energetike i rudarstva Republike Srpske te ode sa mjesta lidera stranke.

Naglasio je da je juče nepotrebno grupa narodnih poslanika iz te stranke reagovala na način kako su to i uradili.

- Nisu ostvarena neka njihova lična očekivanja - rekao je Đokić. Očekuje od onih koji ne žele da sarađuju sa strankom da mandate vrate stranci.

- To bi bilo moralno i korektno zbog birača i onih koji su radili u stranci tokom priprema za izbore - rekao je Đokić.

Poslanici SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske napustili su jučerašnju sjednicu Izvršnog odbora partije te održali sastanak kluba poslanika gdje su donijeli zaključak da od premijera Srpske Radovana Viškovića traže smjenu Đokića.

Đokić je sazvao sjednicu Izvršnog odbora Glavnog odbora u Banjaluci nakon što u Hercegovini nije imao kvorum za održavanje sjednice regionalnog odbora, a na koju su pozvani poslanici SP-a u Narodnoj skupštini. Đokić je od poslanika dobio zahtjev da se smjesta povuče sa mjesta ministra, a po upućenom zahtjevu, poslanici na čelu sa šefom kluba  poslanika Maksimom Skokom, napustili su sjednicu i održali sastanak kluba, na kome je usvojen zaključak da traže Đokićevu ostavku.

- Jasno je da ne postoji podrška za ono što predsjednik partije radi u svojstvu ministra  –  rekao je Skoko.

Predsjednik Gradskog odbora SP-a Banjaluka i narodni poslanik Goran Selak naglasio je da nijedan pojedinac ne može da bude iznad statuta partije ili da radi suprotno politikama za koje se zalažu Socijalisti, te da je napuštanje sastanka logičan odgovor na pokušaje da se zataškaju problemi.

Predjsednik regionalnog odbora SP Krajina i bivši ministar rada i boračko invalidske zaštite Milenko Savanović poručio je da je ostavka najmanje što Đokić može da uradi kako bi doprinio partiji.

- Đokić je djelovao mimo statuta partije, protiv politika za koje se zalažemo i protivno stavovima Pavobranilaštva, a sve to da bi jedan pripadnik paravojne formacije koja je poznata po zločinima nad srpskim narodom, dobio koncesioni ugovor – rekao je Savanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana