Ђокић: Хапшење Лукића нема везе са политиком, надлежни органи да раде свој посао

Срна
Ђокић: Хапшење Лукића нема везе са политиком, надлежни органи да раде свој посао

БАЊАЛУКА - Предсједник СП Петар Ђокић изјавио је данас да хапшење руководиоца у Фонду за заштиту животне средине Републике Српске Небојше Лукића, који је и члан СП-а, не треба политизовати и да надлежни органи треба да раде свој посао.

Ђокић је изразио увјерење да ће се истрагом доћи до сазнања да ли има или нема кривице, чија је и каква кривица и од кога је потекла.

"Нека органи раде свој посао и ово питање не треба политизовати. Ово нема никакве везе са политиком. Ако је неко несавјесно обављао свој посао, он ће за то одговарати, а ако није не треба му товарити одговорност", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да треба сваком пружити прилику да докаже своју невиност ако за то има услова.

Ђокић је рекао да о Лукићу као човјеку и као вриједном и марљивом раднику у свом послу може да каже све најбоље, а да ће истрага утврдити да ли је он или неко други негдје направио грешку.

Руководилац одјељења за имплементацију међународних пројеката у Фонду за заштиту животне средине Небојша Лукић ухапшен је јуче у Бањалуци због корупције.

Из МУП-а Српске је саопштено да су јуче слободе лишена лица чији су иницијали Н.Л. из Добоја и Р.М. и М.М. из Бијељине због постојања основа сумње да су извршила кривична дјела трговина утицајем, злоупотреба службеног положаја и изнуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана