Ђајић: Кисеоник у употреби на УКЦ исти и у свим здравственим центрима Eвропе

Срна
Ђајић: Кисеоник у употреби на УКЦ исти и у свим здравственим центрима Eвропе

БАЊАЛУКА - Кисеоник који се даје пацијентима у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Републике Српске исти је као кисеоник који се употребљава у свим болницама у региону и Европи, те пацијенти немају разлога за страх, рекао је генерални директор ове здравствене установе Владо Ђајић.

Ђајић је истакао да то одговорно твди, те додао да се такав исти кисеоник примјењује од када постоји УКЦ.

"Када смо расписивали тендер добили смо рјешење од наше агенције да понуђач има рјешење да се бави прометом медицинског кисеоника чији је састав 99,5 одсто кисеоник. Сви наши пацијенти примају такав кисеоник и овдје је таквим кисеоником излијечено на хиљаде пацијената", истакао је Ђајић, коментаришући изјаве градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да УКЦ испоручује кисеоник који није медицински.

Он сматра да је Станивуковић још једном показао да му није стало до грађана, Републике Српске ни њеног напретка, већ само до личне промоције.

"Не бира ни цијену, ни средства, а што је најгоре ни посљедице. Он шири панику, те сада плаши наше пацијенте да ће се угушити ако примају кисеоник, плаши родбину наших пацијената и то је страшно", изјавио је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да су такви поступци за сваку осуду, па и за тужбе.

Ђајић сматра да је Станивуковић, као први човјек града, требао да разговара са њим, као првим човјеком УКЦ-а, о томе да ли има каквих проблема, те може ли ишта да помогне као градоначелник.

"Да жели нешто добро, он би то урадио. Јер, овдје је ванредно стање, имамо близу 400 пацијената данас, од којих је половина на кисеонику", упозорио је Ђајић.

Он је поновио да је то још један доказ да Станивуковићу није стало до грађана, те истакао да је он први градоначелник у историји који је тужио здравствене раднике и породиље да им се не додијели новчана помоћ.

"За разлику од њега, док су здравствени радници радили, он је скијао по Копаонику и мјесец дана се купао на мору, а наш здравствени радник није узео ниједан дан годишњег одмора", рекао је Ђајић.

Он је навео да су здравствени радници огорчени што имају таквог градоначелника, који ниједном још није дошао у посјету УКЦ-у од када је постао градоначелник.

"То довољно говори колико му је стало до здравља и до становника Бањалуке и Републике Српске", оцијенио је Ђајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана