Дарко Томаш, кандидат СНСД-а за начелника општине Прњавор: Град ћу отргнути од пријетњи и уцјена

Ведрана Кулага
Дарко Томаш, кандидат СНСД-а за начелника општине Прњавор: Град ћу отргнути од пријетњи и уцјена

Желимо да Прњавор учинимо економски снажнијим, да његову будућност заснивамо на младим људима, а да брига за борачке категорије и пензионере буде задатак првог реда за све нас који смо од народа добили повјерење да водимо наш град, каже кандидат СНСД-а за начелника општине Прњавор Дарко Томаш.

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих локалних избора и шта ће они донијети становницима Ваше општине?

ТОМАШ: Очекујем убједљиву побједу СНСД-а, јер сам сигуран да ће грађани Прњавора дати подршку мени и мом тиму, зато што желимо и можемо повезати Прњавор са свим пројектима Владе РС. Наша политика је гаранција економски снажнијег Прњавора. Побједа тима младих и успјешних људи окупљених око СНСД-а и мене као будућег начелника Прњавора значиће прекретницу у развоју наше општине. Прњавор ћемо отргнути од политика које се заснивају на пријетњама и уцјенама, којима су грађани били изложени претходне четири године, а уједно и од људи који ресурсе Прњавора користе само за личну промоцију и као одскочну даску за своје страначке функције.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати?

ТОМАШ: Политику коју планирам да реализујем сам представио у изборној платформи за локалне изборе, која је јавно доступна од 2. септембра. Моја политика се заснива на три стуба, која ће бити ослонац за развој, модернизацију и јачање Прњавора. То су економски снажан Прњавор, будућност општине заснована на младима и социјално одговоран Прњавор. Кроз сва три стуба наше политике је испреплетен само један задатак који смо поставили испред себе, а то је брига за незапослене. Политике на којима се базира сваки стуб имају само један циљ - изналажење начина и побољшање услова за запошљавање. Циљ ми је да након четири године Прњавор буде препознатљив као успјешан привредни центар, са пословним амбијентом који даје нове прилике постојећим, а уједно и да буде изазован за нове привредне субјекте и у коме је брига за незапослене, борачке категорије и пензионере задатак првог реда. Желимо Прњавор који је раскрсница путева и коме такав положај даје дугорочно важну позицију у РС и град који ће имати ријешене најважније инфраструктурне објекте, који ће бити подршка новој фази развоја модерног и уређеног Прњавора.

* ГЛАС: Зашто грађани треба да гласају за Вас, а не за друге кандидате?

ТОМАШ: Постоји више разлога због којих очекујем подршку. Прво, иза мене стоји тим младих и образованих људи који имају знање и искрене намјере да Прњавор окрену будућности, а не да га враћају у прошлост. Имам визију и реалан план како Прњавор, преко пословне зоне и укидањем парафискалних давања, отворити према новим инвеститорима и тако дугорочно обезбиједити услове за запошљавање и останак људи. Имам сарадњу са људима који врше власт у најважнијим институцијама РС и који су спремни да подрже развој Прњавора. Прњавор не користим као полигон за политичко напредовање, већ као мјесто гдје ћу реализовати на најбољи начин политику Владе РС. Прњавор не може бити средство СДС-а за обрачун са властима РС.

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећања ако побиједите?

ТОМАШ: Мој план је у потпуности реалан и нисам ни обећао ни написао ништа што није спроводиво у наредне четири године. Враћам се да Прњавор окренем будућности и желим да моја одговорност према грађанима буде свакодневна, а не да четири године ништа не радим, а онда посљедња два мјесеца пред изборе покушавам бирачима да замажем очи, као што то ради актуелна локална власт. Гаранција грађанима сам ја и мој тим, који зна како урадити све оно што смо зацртали, јер ми то хоћемо и желимо.

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противкандидате?

ТОМАШ: Грађани Прњавора су једини мјеродавни да оцијене и мене и моје противкандидате. Мени треба подршка грађана за политике које желим да спроводим и које ће довести до снажнијег развоја наше локалне заједнице.

Први потези

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите?

ТОМАШ: Промијенићу начин рада општинске администрације с циљем њене рационализације. Укинућу парафискална давања и повећати издвајања за пољопривреднике, студенте, борце и пензионере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана