Цвијановићева и Таминџија посјетили Брежине

Срна
Цвијановићева и Таминџија посјетили Брежине

Невесиње - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и народни посланик Илија Таминџија посјетили су данас невесињско приградско насеље Брежине у које је Влада Српске посљедњих година инвестирала више стотина хиљада КМ.

Таминџија је истакао да је у току реализација пројекта вриједности 100.000 КМ којим ће бити ријешен проблем напајања електричном енергијом овог и још неколико околних невесињских приградских насеља. Пројекат финасира "Електропривреда Републике Српске".

Мјештани су данас захвалили Таминџији, посланику СНСД-а у парламенту Српске, и директору Дирекције за произодњу електричне енергије "Електроприреде Републике Српске" на великом ангажовању и труду да ријеши овај за њих горући проблем.

Таминџија је истакао да је Влада Српске у ово насеље уложила око 300.000 КМ и то 150.000 за путну инфраструктуру, као и да је управо завршен пројекат расвјете, а стазом за пјешаке повезано је са градом.

У овом насељу, формираном послије 2002. године, има око 300 кућа у којима живе демобилисани борци и породице избјеглих и расељених. /крај/мсв/мсб/фото

 

Цвијановић: Млади препознали снагу СНСД-а

Међународни секретар СНСД-а Жељка Цвијановић најавила је да ће вечерас у Невесињу бити подијељено 300 нових страначких чланских књижица и истакла да је у претходном периоду било одбора којим је приступило и по 600 чланова, што говори о снази СНСД-а на политичкој сцени Републике Српске.

"Користим прилику да обиђем страначку структуру у цијелој Републици Српској и да видим како се припрема за предстојеће изборе. Задовољна сам мотивисаношћу и активизмом у свим одборима, јер је то веома важно с обзиром на важност предстојећих избора", изјавила је Цвијановићева након састанка са члановима Општинског одбора СНСД-а Невесиње коме су присуствовали и народни посланици из Херцеговине Илија Таминџија и Радован Вуковић.

Она је истакла важност пријема новог чланства у свим одборима, и то углавном младих, што показује да су препознали да је СНСД политичка снага која је првенствено отворена за младе људе и њихове идеје и чија је снага препозната, а све због постигнутих резултата ове политичке партије у претходном периоду.

Цвијановићева је најавила да ће се састати и са коалиционим партнерима, јер је она кандидат коалиције за српског члана Предсједништва БиХ.

"Потребно је одржавати такве разговоре и видјети на који начин се можемо консолидовати", навела је Цвијановићева.

Она је похвалила активности СНСД-а у источној Херцеговини, истичући да је таква ситуација и у цијелој Републици Српској и када је ријеч о посланичким листама, било за Народну скупштину Српске или Парламентарну скупштину БиХ.

"На листама је један број већ тестираних страначких кандидата, али и нових кадрова за које знамо да су врло значајни у својим срединама и да су својим радом показали ко су у шта су", рекла је Цвијановићева.

На питање колико ће СНСД новца потрошити у кампањи, Цвијановићева је рекла да то тачно не зна, али да ће се свакако штедјети и трошити онолико колико је могуће у складу са законом.

На питање новинара да прокоментарише недавне коментаре градоначелника Требиња Славка Вучуревића на њен рачун, Цвијановићева је нагласила да не слуша шта говори градоначелник Требиња, да је то једном учинила и одлучила да га више не слуша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана