Цвијановић: Улагање у науку најсигурнија инвестиција у будућност

Срна
Цвијановић: Улагање у науку најсигурнија инвестиција у будућност

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да улагање у науку и образовање представља најсигурнију инвестицију у будућност Српске, изразивши истовремено чврсту опредјељеност институција за унапређење квалитета и развој високог образовања, студентског стандарда и положаја студената.

Током данашњег разговора са представницима Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву, Цвијановићева је рекла да
подржава сваку добру иницијативу која дође од представника студената и поздравила организовање тродневне конференције која ће, како је најављено, окупити 500 студената јавних универзитета у Републици Српској, саопштено је из Кабинета предсједника Републике.

Представници студената позвали су предсједницу Републике за учешће на студентској конференцији под називом "Тридесет година од настанка Републике Српске и Универзитета у Источном Сарајеву".

На састанку је разговарано о плановима, активностима и приоритетима студентских организација у наредном периоду, као и актуелним питањима из домена високог образовања, уписне политике, студентских права и стандарда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана