Цвијановић: Исплата клириншког дуга у новцу - резултат разговора институција Српске и Русије

Срна
Цвијановић: Исплата клириншког дуга у новцу - резултат разговора институција Српске и Русије

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да за исплату клириншког дуга БиХ у новцу, а не у робама, како је био случај са другим земљама, треба првенствено захвалити Руској Федерацији.

"Такође, то је резултат разговора које су институције Српске водиле са руском страном прије него што је СДА увела партије Савеза за промјене /СзП/ у власт на нивоу БиХ, иако су изгубили изборе", рекла је Цвијановићева.


На питање Срне да прокоментарише изјаву министра иностраних послова у Савјету министара БиХ Игора Црнатка да очекивана уплата клириншког дуга показује да није истина да странке СзП коче долазак средстава у Републику Српску, Цвијановићева је оцијенила да је то "посипање пепелом".

"Тако да у Црнатковој изјави не видим ништа осим потребе да партијама СзП припише заслуге које им не припадају, јер знају да је јавност прозрела њихову сарајевску политику. Кад год су били у прилици да одлучују о доласку средстава у Републику Српску, урадили су све или да блокирају или да одгоде или да умање средства намијењена грађанима Српске", нагласила је Цвијановићева.

Да је власт на нивоу БиХ била озбиљна у вези са клириншким дугом, рекла је премијер Српске, тај новац би био уплаћен до августа прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана