Чубриловић: Српска стабилнији дио БиХ

Срна
Чубриловић: Српска стабилнији дио БиХ

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је током разговора са амбасадором Италије у БиХ Руђером Коријасом да је Српска стабилнији дио БиХ, што је показала и благовременим конститусисањем свих органа и институција, који несметано функционишу и успјешно обављају своје обавезе.

Чубриловић рекао је да је Народна скупштина Српске опредијељена за испуњавање обавеза на путу европских интеграција и провођење реформи, уз пуно уважавање загарантованих надлежности Републике Српске, као равноправног ентитета у БиХ, саопштено је из кабинета предсједника парламента Српске.

Током сусрета било је ријечи о значају заједничке борбе против тероризма као глобалног проблема, при чему је посебно истакнута потреба синхронизованог рада свих безбједносних служби у Српској, БиХ и региону, гдје постоје потенцијалне опасности од радикалног исламског тероризма, што потврђује и недавни терористички чин у Зворнику.

Чубриловић је недавни терористички напад на полицијску станицу у Зворнику, у којем је убијен један полицијац, а два су тешко рањена, оцијенио директним нападом на институције Српске, поручивши да је потребно учинити максималне напоре да се на вријеме открију и спријече терористичке активности.

Он је рекао да институције Српске активно, систематично и континуирано раде да би заштитиле грађане и имовину од потенцијалних терористичких напада и затражио помоћ Италије у борби против свих облика тероризма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана