Човић за прославу акције Маестрал донирао 6.000 КМ

М. Ми.
Човић за прославу акције Маестрал донирао 6.000 КМ

Сарајево - Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић донио је одлуку да 6.000 марака из буџетске резерве буде дато Удружењу "13. рујан" из Јајца за организовање обиљежавања 21-годишњице војне акције "Маестрал" и "Дана ослобођења општине Јајце".

"Маестрал" је била прва велика операција удружених снага Хрватске војске, Хрватског вијећа одбране и Армије РБиХ, када су заузети сви западни дијелови РС.

Човић је и лани са рачуна текуће резерве уплатио Удружењу "13. рујан" 10.000 марака за обиљежавање годишњице акције "Маестрал" и "Дана ослобођења Јајца".

Недавно је из текуће резерве и предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић издвојио 10.000 марака аутору скандалозног "Рјечника босанског језика" Џеваду Јахићу, који је у свом "дјелу" изнио најцрње увреде на рачун Срба. Новац је добио за наредни том рјечника.

Новац из буџетске резерве требало би да служи за хитне случајеве попут елементарних непогода, а посебно је спорно што се њиме финансирају догађаји и пројекти који вријеђају друге народе који такође пуне буџет институција БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана