Чланови СНСД-а поднијели оставке

Ж. Д.
Чланови СНСД-а поднијели оставке

Сарајево - Посланици и делегати из СНСД-а послали су јуче Парламенту БиХ оставке на чланства у комисијама и одборима оба парламентарна дома.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац потврдио је да су посланици поступили у складу са закључком Извршног комитета СНСД-а донесеним након што је Представнички дом смијенио посланика те странке Николу Шпирића са чела Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ.

Шеф Клуба посланика ХДЗ-а БиХ Никола Ловриновић рекао је да порука да најјача опозициона странка напушта сва радна тијела није добра, јер се тиме губи смисао демократије. У СДС-у и ПДП-у су истакли да одлука СНСД-а није добра за интересе РС, јер расте могућност да Срби буду прегласани. Шпирићева смјена и јуче је била узрок полемике СДА и СББ-а.

- Шпирићев незаконит рад и удар на ОБА штитили су једино Милорад Додик, Драган Човић и Фахрудин Радончић - навели су у СДА.

Из СББ-а су одговорили да није у питању рушење обавјештајне службе, већ да Изетбеговић од ОБА прави приватну прћију и да жели сачувати личну контролу на њом као у вријеме АИД-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана