Чичковић: Представници Српске не учествују у раду централног пописног бироа

Срна
Чичковић: Представници Српске не учествују у раду централног пописног бироа

Бањалука - Представници Завода за статистику Републике Српске више не учествују у раду Централног пописног бироа, потврдила је директор Завода Радмила Чичковић.

"Прошао је 25. јуни и два представника Републичког завода за статистику су се повукли из даљег рада Централног пописног бироа", рекла је Чичковићева за АТВ говорећи о року који је директору Агенције за статистику БиХ Велимиру Јукићу Народна скупштина Републике Српске оставила да размисли и повуче потпис са спорне методологије.


Чичковићева каже да Завод за статистику Републике Српске креће са обрадом података за Републику Српску одмах након што Влада и Народна скупштина Републике Српске усвоје закон на основу којег ће Завод моћи објавити податке за територију Српске.

Она каже да су софтверске шифре за рад у програму за обраду података на нивоу БиХ служиле само за увођење реда у систему, али не и за контролу података.

"То је био један програм чија намјена јесте да спријечи злоупотребе", рекла је Чичковићева, реагујући на тврдње представника СДС-а да су постојале софтверске шифре да нико није могао радити у програму без сагласности све три стране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана