Чека се одлука о судбини тендера за пасоше

Г. М.
Чека се одлука о судбини тендера за пасоше

Сарајево - Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ (IDDEEA) је након комплетирања жалбе коју је у поступку набавке пасошких књижица уложила компанија "Џемалто", ту жалбу прослиједила Канцеларији за разматрање жалби БиХ на поступање.

У IDDEEA су јуче рекли да очекују да ће канцеларија, у складу са Законом о јавним набавкама и закључком Савјета министара БиХ од 16. фебруара, рјешавању тог предмета дати приоритет и што прије донијети одлуку.

- На тендер су се пријавиле двије компаније, чије ће се понуде разматрати након што канцеларија одлучи по жалби компаније "Џемалто", која се, иначе, није пријавила на тендер - саопштено је из IDDEEA.

IDDEEA је прије девет дана расписала трећи тендер за набавку пасошких књижица након што су два претходна обустављена такође због жалбе "Џемалта". Због тога би грађани након 21. марта могли остати без пасоша, када истиче уговор са фирмом "Милбауер", а која је изабрана за добављача на првом тендеру.

Предсједник РС Милорад Додик изјавио је да политичарима из Сарајева никада није одговарало то што је штампарија за лична документа смјештена у Бањалуци и да су нашли наивне људе у СДС-у да причају о наводној корупцији.

- Немају никаквих доказа за то, али је њихова прича довела до могућности да се у БиХ врати нижи стандард пасоша и да се уведу визе, а ријеч је о најреферентнијој компанији која израђује документа за институције и земље ЕУ - рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана