Бурк: Западни Балкан важан за мир и стабилност Европе

Срна
Foto: jfcnaples.nato

САРАЈЕВО- Стабилност и безбједност западног Балкана важни су за НАТО и мир и стабилност у Европи, истакао је командант Команде здружених савезничких снага у Напуљу адмирал Роберт Бурк током прве званичне посјете региону.

Бурк се састао са командантом НАТО штаба у Сарајеву Ериком Фолкестадом, начелником Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Сенадом Машовићем, америчким амбасадором у БиХ Ериком Нелсоном и мађарским амбасадором у БиХ Кристијаном Пóшом.

Он је истакао да је у посјету дошао да боље схвати регион. "Ово је моја прва посјета овом региону. Посјетићу КФОР у Приштини, Сарајево и Београд. Очекујем да је ово прва у низу посјета. Главни циљ ове посјете је да се мој тим и ја упознамо са командантима НАТО-а и званичницима", рекао је Бурк.

Он је истакао како заједнички рад доприноси побољшањима, те све чини јачим и спремијим за суочавање са безбједносним изазовима данашњице који се стално мијењају и све су комплекснији, саопштено је из Нато штаба у Сарајеву.

Бурк је нагласио како намјерава да размијени ставове и идеје, побољша успостављене канале комуникације и истражи могућности како даље унаприједити сарадњу.

У саопштењу се наводи да је НАТО штаб Сарајево домаћин команданту Команде здружених савезничких снага у Напуљу, који представља 30 савезника, те је задужен за планирање, припрему и извршење војних операција у цијелој зони одговорности Врховне савезничке команде за Европу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана