Будимир: Kонтролни органи увијек имају подршку министарства

СРНА
Будимир: Kонтролни органи увијек имају подршку министарства

БАЊАЛУКА - Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир данас је на састанку са руководством Инспектората Републике Српске изразио задовољство досадашњом сарадњом, истичући да ће контролни органи увијек имати подршку у ресорном министарству.

Будимир је у разговору са директором Инспектората Милованом Крчом и сарадницима нагласио да је заједнички циљ свих надлежних институција унапређење високог образовања у Републици Српској као кључног фактора националног и културног идентитета, саопштено је из Инспектората Српске.

На састанку је закључено да ће институције сарадњом, анализом расположивих информација и идентификовањем потенцијалних питања на која је потребно усмјерити пажњу, наставити да дјелују синхронизовано, јер је улагање у високо образовање улагање у будућност Српске.

Представници инспекцијских органа упознали су Будимира о различитим мјерама које су предузете на високошколским установама како би се отклонили и најмањи пропусти који могу утицати на извођење и квалитет наставе, наводи се у саопштењу.

Инспектори су указали и да се, осим редовних инспекцијских контрола, значајан дио капацитета усмјерава на ванредне контроле по представкама других лица, те да контролни органи настоје да одговоре свим захтјевима који се стављају пред њих.

Разматрана су бројна питања у области високог образовања, као што су примјена и унапређење законских рјешења, резултати инспекцијског надзора, те планиране активности за наредни период.

Презентовани су и резултати рада и најзначајније активности републичке инспекције за просвјету и спорт за протеклу годину, као и планови рада за ову годину, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана