Бивас: Подсјећање на жртве вјечна обавеза

Агенције
Бивас: Подсјећање на жртве вјечна обавеза

Доња Градина - Градоначелник израелског града Модина Хаим Бивас поручио је данас у Доњој Градини да је вјечна обавеза подсјећати на жртве холокауста у свијету и геноцида у логору Јасеновац.

Бивас је на комеморативном скупу у Доњој Градини рекао да је јеврејски и српски народ задесио холокауст и геноцид, што је трагедија која није без преседана у историји ова два народа.

“Наша обавеза је да заувијек памтимо страшне злочине који су се овдје догодили”, рекао је Бивас.

Он је поручио да јеврејски и српски народ теже миру, али да су научени да слабост неће довести до мира и безбједности, већ да је храбрости и спремност да се народ заштити од виталног значаја за будућност.

“Као и Држава Израел, постојање Републике Српске, као стабилне и демократске земље, гарантује да се страшни злочини више неће догодити”, рекао је Бивас.

На гробном пољу Кошуте претходно је Његово преосвештенство владика бањалучки Хефрем служио парастос невиним жртвама, док су главни рабин Јеврејске заједнице у Србије Исак Асиел и предсједник Свјетског парламента Рома Драгољуб Ацковић служили молитве на јеврејском и ромском језику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана