Бијег "тројке" под међународне скуте неће проћи како су замислили

Срна
Бијег "тројке" под међународне скуте неће проћи како су замислили

Једини циљ бесмисленог састанчења "тројке" с амбасадорима ПИК-а је скидање одговорности са доношења одлука које су потребне БиХ ако жели да опстане, њихов бијег под међународне скуте неће проћи како су замислили, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Ако је њихово трајно опредјељење да, како кажу, уз међународни ангажман изађу из тренутне кризе, Додик је навео да онда са Републиком Српском и представницима институција немају шта да причају.

"Са ПИК-ом могу само да договарају како да дефинитивно изађу из дејтонске БиХ јер су својим једностраним акцијама показали да су се већ упустили у те процесе", нагласио је Додик.

Ако желе да дејтонска БиХ преживи, Додик сматра да ће се онда вратити у уставне оквире и институције у којима нема мјеста за стране представнике.

"Могу они да изводе шта хоће, али не и до кад хоће. Међународни интервенционизам донио је толико зла свим народима који живе на овом простору и Република Српска неће дозволити да се вратимо у времена када су стране кабадахије диктирале како ћемо да живимо", написао је Додик на мрежи "Икс".

Према његовим ријечима, ово није она БиХ по којој су вршљали и није оно вријеме када се могло радити ово што лажљиви Кристијан Шмит данас покушава да ради.

"Сви то знају. Неки још ћуте на ту чињеницу, али питање је када ће се и они почети оглашавати. Република Српска одговорно води своје политике и иде својим путем", закључио је Додик.

Странке "тројке" састале су се прије два дана са амбасадорима земаља Управног одбора ПИК-а и шефом Делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером на којем су разматрали тренутну политичку ситуацију у БиХ.

Делегација странака "тројке" је том приликом имала јединствен став да уз међународни ангажман постоји шанса за излазак из тренутне кризе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана