Беванда, Снел: Видан реформски напредак у БиХ

Срна
Беванда, Снел: Видан реформски напредак у БиХ

Сарајево - Министар финансија и трезора БиХ Вјекослав Беванда и извршни директор Међународног монетарног фонда /ММФ/ Мен Снел сагласили су се данас да је у БиХ видан реформски напредак од њиховог посљедњег сусрета у октобру прошле године у Лими, на годишњем састанку одбора гувернера ММФ-а и Свјетске банке.

На састанку у Сарајеву разговарано је о претходним, али и будућем аранжману са овом финансијском институцијом и спровођењу започетих реформи, саопштено је из Министарства финансија и трезора БиХ.

Снел је допутовао у БиХ на позив Беванде, који је и гувернер БиХ у ММФ-у.

Беванда је нагласио да су у току разговори са Мисијом ММФ-а о наставку сарадње са БиХ која се овог пута реализује путем проширеног програма ММФ-а, што подразумијева озбиљније и дуготрајније реформе у више области.

Према његовој оцјени, сарадња са ММФ-ом кроз претходне стендбај аранжмане дала је одређене резултате у провођењу реформи, али је било неопходно одлучније испуњавати услове договорене у писму намјере.

Током разговора о новом програму са ММФ-ом наглашено је да су интензивиране активности на усаглашавању писма намјере, а разговара се и о повећању квота, што би имало вишеструки значај за БиХ.

На састанку је истакнуто да је, подношење апликације БиХ за кандидатски статус у ЕУ и спровођење акционог плана реформске агенде, добра прилика да се настави и сарадња са ММФ-ом на провођењу започетих реформи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана