Ариф Нанић, директор ИДДЕЕА: Нисмо против градње сједишта у Бањалуци

Г. М.
Ариф Нанић, директор ИДДЕЕА: Нисмо против градње сједишта у Бањалуци

Бањалука - Директор Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА) Ариф Нанић тврди да нема блокаде у изградњи зграде у Бањалуци, у којој би било сједиште те агенције.

- Испитаћемо све могућности да би тај пројекат био реализован. То би требало да урадимо у сарадњи са Министарством цивилних послова и Савјетом министара БиХ. Покушаћемо да до краја урадимо оно што је у нашој моћи. Приоритет су нам сада били пасоши - каже Нанић.

Извори из ИДДЕЕА истакли су раније за "Глас Српске" да СДА управо именовањем Нанића покушава да спријечи тај пројекат, јер се локација за градњу налази у Бањалуци на земљишту које је власништво Владе РС. Због тога је неизвјесно да ли ће ИДДЕЕА на вријеме расписати конкурс за изградњу зграде и тако предуприједити истек грађевинске дозволе, која важи до 31. октобра.

Говорећи о проблемима са издавањем пасоша, Нанић је истакао да је у петак достављен неопходан материјал фирми "Милбауер", који јој је недостајао за израду пасошких књижица.

- Може се очекивати да ће у наредних десетак дана бити потпуно нормализован процес израде пасоша. То значи да ће сви захтјеви за издавање пасоша који нису ријешени бити ријешени у што краћем року. Стављен је приоритет на заостале захтјеве којима је протекао законски рок од 30 дана. Они ће први бити ријешени – казао је Нанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана