Амбасадорку САД-а у БиХ Морин Кормак наслиједиће Ерик Нелсон?

vijesti.ba
Амбасадорку САД-а у БиХ Морин Кормак наслиједиће Ерик Нелсон?

Америчка администрација затражила је од БиХ агреман за новог амбасадора Ерика Нелсона који ће наслиједити Морин Кормак на дужности амбасадора САД-а у БиХ, сазнаје Вечерњи лист од извора блиских Стејт Департменту.

Ерик Нелсон, службеник Више службе за иностране послове, у рангу савјетника, именован је за замјеника извршног секретара и директора Извршне канцеларије Извршног секретаријата 2. јуна 2015. године.


Нелсон је претходно обављао дужност директора Канцеларије дипломатије у Одјељењу за управљање изворима информисања, замјеника шефа мисије у Костарики, те генералног конзула у Минхену. Од када се придружио Служби за иностране послове 1990. године, такође је обављао дужности у Исламабаду, Милану, Мексико Ситију, Франкфурту, Санто Домингу, као и у Вашингтону, у Одјељењу за администрацију.

Године 2014. Фидскуп магазин га је прогласио једним од четрнаест лидера - визионара у пољу федералне информационе технологије, наводи се у бх. издању Вечерњег листа.

Нелсон је каријеру почео у јавној служби као добровољац у мировним снагама у Либерији.

Од 2013. до 2014. био је члан 21. семинара Центра за међународне студије МИТ-а.

Дипломирао је хемијски инжењеринг на Универзитету Рајс, те магистрирао пословну администрацију на Универзитету Тексас у Аустину.

Извор: Вијести.ба

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана