Амбасада САД у БиХ након ратнохушкачких порука конзула Атовића: Неприхватљиво помињање рата и пријетња оружјем

Срна
Амбасада САД у БиХ након ратнохушкачких порука конзула Атовића: Неприхватљиво помињање рата и пријетња оружјем

САРАЈЕВО - Након ратнохушкачких порука усмјерених против Срба, које је на свом „Твитер“ налогу објавио конзул БиХ у Франкфурту Адмир Атовић, из Амбасаде САД у БиХ Срни је речено да је свако помињање или алудирање на рат неприхватљиво, те да су позиви на наоружавање или пријетње оружјем опасни и не треба да буду дио јавног дискурса.

-Имајући у виду недавну турбулентну прошлост БиХ, веома смо забринути због непрестане реторике подјела која забрињава јавност широм земље. Било је тешко успоставити мир у БиХ - поручено је из америчке Амбасаде.

Из Амбасаде САД су позвали све политичке лидере и званичнике у БиХ „да се уздрже од давања оваквих штетних изјава“ и да се фокусирају на помирење које је од кључног значаја.

Конзул БиХ у Франкфурту Адмир Атовић је на свом Твитер налогу објавио ратнохушкачке поруке усмјерене против Срба уз повике „Алаху Екбер“, уз које су се догодили многи терористички акти у Европи.

-Сто хиљада Босанаца с искуством рата тренутно живи у Босни! Муниција у Коњицу и Горажду! Хаубице у Травнику! Ручни бацачи у Хаџићима! Итд. Уздај се у се и у своје кљусе!.Знају они да ово није шала и да босанска снага није мала маца! Еф. Велић. Алаху Екбер“ - написао је Атовић на Твитеру, који је касније угасио.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана