Алмир Мердић ухапшен због напада на Вучића

Avaz.ba
Алмир Мердић ухапшен због напада на Вучића

SIPA је јутрос у Јелаху код Тешња ухапсила Алмира Мердића, који је према наводима МУП-а РС са још неколико особа учествовао у нападу на премијера Србије Александра Вучића 11. јула у Поточарима, током обиљежавања 20. годишњице од страдања у Сребреници, преноси Аваз

Осим Мердића, из полицијске станице у Јелаху наводно су у SIPA-ина возила пребачене још двије ухапшене особе.

Српски медији, позивајући се на обавјештајне изворе, раније су Мердића означили као организатора напада на Вучића, доводећи га у везу са радикалним организацијама у БиХ, ратним командантом Сребренице Насером Орићем те бошњачким чланом Предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.

Мердић је прошле седмице у интервјуу за агенцију Патриа демантовао било какву повезаност са инцидентом у Поточарима. Признао је да се у вријеме напада на Вучића налазио неколико метара од премијера, али да се на фотографијама које су медији објавили може видјети како није учесник изгреда, већ све вријеме инцидент снима камером.

Занимљиво је да је SIPA Мердића и остале привела тек десет дана након инцидента, иако су њихове фотографије објављена већ сљедећег дана, а Мердић и други полицији су доступни од првог дана.

МУП РС је у петак 17. јула на својој њеб страници објавио фотографије особа из Поточара које су наводно сумњиве и које су учествовале у нападу. На једној од њих је и Мердић са својим колегама из Тешња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана