Ахметовићу сестре поклониле новац за откуп затворске казне

Г.С.
Ахметовићу сестре поклониле новац за откуп затворске казне

САРАЈЕВО - Бивши министар безбједности БиХ Садик Ахметовић откупио је затворску казну од шест мјесеци на коју је осуђен пред Судом БиХ због злоупотребе положаја.

Из Суда БиХ су појаснили да се према Кривичном закону БиХ сваки дан затвора мијења за 100 КМ.

Ахметовић је рекао да је умјесто служења казне прије Нове године платио 18.000 КМ.

– Новац сам посудио и дијелом су ми поклониле моје три сестре које живе у Шведској и Америци. За позајмице и поклон од фамилије имам доказе, дознаке новца у банкама на које је новац уплаћен, ја сам имао ту срећу, ако се тако може рећи, имао сам од кога посудити, криминалац нисам да бих имао новац, оно што сам зарађивао сам уложио да имам кров над главом за породицу послије прогона из Сребренице. Све што сам радио се може провјерити – каже за БИРН БиХ Ахметовић.

Подсјећамо, Ахметовић је био оптужен да је потписивањем уговора о дјелу омогућио свом возачу Аднану Бектићу стицање незаконите имовинске користи, чиме је нанио штету буџету Босне и Херцеговине.

У оптужници је наведено да је Ахметовић потписао четири уговора о дјелу како би створио привид да његов возач обавља послове и задатке који се односе на израду документације, прикупљања података, припрему стратешких планова и информација о стању безбједности у појединим областима, међу којима су организовани криминал, тероризам, јавни ред и мир и други послови из надлежности Министарства безбједности БиХ.

Ријеч је о периоду од краја 2011. до септембра 2012. године, када је био министар безбједности, а Ахметовић је буџет оштетио за 12.280 КМ уз помоћ уговора о дјелу те 3.400 КМ кроз исплату дневница.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана