Агенција за лијекове забранила промет и производњу кисеоника фирми „ТГТ Техногас”

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ издала је јуче усмено рјешење о забрани промета и производње медицинског кисеоника фирми „ТГТ Техногас“, јер ова компанија не посједује потребне дозволе, јавили су портали „Независне новине“ и „Кликс“.

Како „Независне новине“ сазнају незванично, Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ посјетом компанији „ТГТ Техногас“ је утврдила да се ова компанија бави прометом и производњом медицинског кисеоника, за шта немају дозволе.

Потом је, према незваничним инофрмацијама, издато хитно усмено Рјешење да се наређује забрана промета и производње медицинског кисеоника овој компанији до отклањања утврђених недостатака.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је на сједници Народне скупштине да је јутрос око осам часова у Универзитетском клиничком центру Српске референтна лабораторије из Србије узела узорак за анализу кисеоника.

УКЦ-у кисеоник испоручује „ТГТ Техногас“.

Генерални директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић каже да је кисеоник који користи та здравствена установа исправан и да ће анализа, коју обавља сертификована лабораторија из Србије, то показати.

Влада Републике Српске јуче је на тематској сједници разматрала информацију о набавци и кориштењу кисеоника у Универзитетском клиничком центру Републике Српске и болницама у Републици Српској.

Влада је задужила ј Министарство здравља и социјалне заштите да у сарадњи са Републичком управом за инспекцијске послове и УКЦ-ом Српске обезбиједи услугу лабораторије овлаштене за испитивање контроле квалитета кисеоника ради прибављања независне потврде квалитета медицинског кисеоника који се користи у тој установи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана