Agencija za lijekove zabranila promet i proizvodnju kiseonika firmi „TGT Tehnogas”

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH izdala je juče usmeno rješenje o zabrani prometa i proizvodnje medicinskog kiseonika firmi „TGT Tehnogas“, jer ova kompanija ne posjeduje potrebne dozvole, javili su portali „Nezavisne novine“ i „Kliks“.

Kako „Nezavisne novine“ saznaju nezvanično, Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH posjetom kompaniji „TGT Tehnogas“ je utvrdila da se ova kompanija bavi prometom i proizvodnjom medicinskog kiseonika, za šta nemaju dozvole.

Potom je, prema nezvaničnim inofrmacijama, izdato hitno usmeno Rješenje da se naređuje zabrana prometa i proizvodnje medicinskog kiseonika ovoj kompaniji do otklanjanja utvrđenih nedostataka.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je na sjednici Narodne skupštine da je jutros oko osam časova u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske referentna laboratorije iz Srbije uzela uzorak za analizu kiseonika.

UKC-u kiseonik isporučuje „TGT Tehnogas“.

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić kaže da je kiseonik koji koristi ta zdravstvena ustanova ispravan i da će analiza, koju obavlja sertifikovana laboratorija iz Srbije, to pokazati.

Vlada Republike Srpske juče je na tematskoj sjednici razmatrala informaciju o nabavci i korištenju kiseonika u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i bolnicama u Republici Srpskoj.

Vlada je zadužila j Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da u saradnji sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove i UKC-om Srpske obezbijedi uslugu laboratorije ovlaštene za ispitivanje kontrole kvaliteta kiseonika radi pribavljanja nezavisne potvrde kvaliteta medicinskog kiseonika koji se koristi u toj ustanovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana