Аџић: Доста урађено за четири године, захвалност републичким институцијама

Срна
Аџић: Доста урађено за четири године, захвалност републичким институцијама

ГРАДИШКА - Градоначелник Градишке Зоран Аџић изјавио је да је у Градишци у претходне четири године, захваљујући подршци републичких институција, доста урађено у областима инфрастуктуре и привредног развоја, а то доказује и чињеница да је од 2016. до краја 2019. године број радника повећан за 2.500.

Аџић је, након састанака са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, истакао да је су захваљујући институцијама Српске у претходне четири године реализовали огромне пројекте.

“Завршена је спортска дворана и инфраструктурно опремљена индустријска зона у Новој Топоили, гдје је отворено 12 компанија и 1.000 нових мјеста. Завршавамо обилазницу, дјечији вртић и реконструкцију православног храма на улазу у Републику Српску”, рекао је Аџић новинарима.

Према његовим ријечима, подршка Републике је била значајна и у стварању могућности да се Градишка отвори према међународним организацијама и постане повољна дестинација за улагања страних инвеститора.

Он је захвалио Додику и представницима републичких институција за досадашњу сарадњу и подршку, те додао да се траг те сарадње види у свих 56 градишких мјесних заједница.

“Онда када је Градишка повезана двосмјерном комуникацијом са Републиком Српском, град иде напријед.

Аџић је истакао да је досадашњи рад створио обавезу властима да наставе истим интензитетом развоја, те да је на састанку констатовано да ће град Градишка и даље имати подршку Републике Српске.

Сасатанку Аџића и Додика у Градској управи у Градишци присуствовали су и министар финансија Републике Српске Зора Видовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, те директори “Аутопутева Републике Српске” Душан Топић и “Путева Републике Српске” Давор Кострешевић.

Присутни су били и потпредсједник Народне скупшитне Денис Шулић, те народни посланици СНСД-а из Градишке Ранка Перић Ромић и Огњен Жмирић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана