Захарова: Русија за премјештање преговора Азербејџана и Јерменије из Швајцарске

Танјуг
Захарова: Русија за премјештање преговора Азербејџана и Јерменије из Швајцарске

МОСКВА - Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је Русија принуђена да предложи премјештање преговора о рату између Јерменије и Азербејџана из Швајцарске у неку другу земљу.

-Више пута смо Швајцарској скренули пажњу на чињеницу да је њено неодговорно држање на отворено антируском путу крши њену декларисану неутралност - рекла је Захарова и истакла учешће Швајцарске у санкцијама против Русије и њену “безрезервну солидарност” са Украјином.

Захарова је рекла да Русија за ове преговоре радије жели, како је навела, државу “чија власт није ништа учинила на штету интереса учесника у овом преговарачком формату” и додала да су се неке државе већ понудиле да буду домаћини, преносе руске Новости. Азербејџански регион Нагорно-Карабах, гдје већином живе Јермени, био је спорна територија годинама, а Азербејџан је прошле године изненада освојио ту енклаву.

Потом је 1. јануара ове године укинута међународно непризната Република Нагорно-Карабах, а хиљаде Јермена је напустило тај регион. Више дипломатских разговора између Бакуа и Јеревана о конфликту одржано је у Женеви.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана