Путин: Упумпавање оружја у Украјину опасно по међународну безбједност

Срна
Foto: Танјуг

МОСКВА- Упумпавање оружја у Украјину је опасно по међународну безбједност, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

Кремљ је саопштио да је Путин у телефонском разговору са предсједником Француске Емануелом Макроном и њемачким канцеларом Олафом Шолцом упозорио на могућу дестабилизацију у Украјини.

"Руски предсједник је посебну пажњу посветио опасној природи текућег упумпавања оружја у Украјину, упозоривши с тим у вези на ризике од даље дестабилизације ситуације и погоршања хуманитарне кризе", наводи се у саопштењу.

Из Кремља истичу да су Путин, Макрон и Шолц разговарали о ситуацији у Украјини, укључујући рад на успостављању мирног живота у Донбасу.

У саопштењу се додаје да је Путин детаљно обавијестио Макрона и Шолца о посљедњим догађајима у контексту специјалне војне операције Русије у Украјини, јавила је РИА "Новости".

Кремљ је раније саопштио да је Путин током телефонског разговора са лидерима Француске и Њемачке нагласио да Русија има вољу да разговара о начинима омогућавања Украјини да настави испоруку житарица из лука у Црном мору.

Путин је поручио предсједнику Француске и њемачком канцелару да је Русија спремна да повећа извоз ђубрива и пољопривредних производа уколико се укину санкције, а то је захтјев који је изнио и у разговорима са италијанским и аустријским лидерима у посљедњих неколико дана.

Кремљ истиче да је Путин поручио да је Русија спремна за наставак разговора са Украјином, јавио је Ројтерс.

"Посебна пажња посвећена је статусу преговора који су због Кијева замрзнути. Предсједник Владимир Путин потврдио је отвореност руске стране за наставак дијалога", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана