На синагоги осванули кукасти крстови

Срна
На синагоги осванули кукасти крстови

МОНТРЕАЛ - Синагога стара више од 100 година у канадском граду Монтреалу нашла се на удару антисемита а на њеној фасади исцртани су кукасти крстови, саопштио је Центар за Израел и јеврејска питања.

- Ужаснути смо сазнањем да је синагога, стара 102 године, унакажена антисемитским графитима. Пријавили смо инцидент полицији и наставићемо да радимо са њима како бисмо осигурали безбедност јеврејске заједнице - наводи се у саопштењу.

Канадски министар спољних послова Мелани Џоли осудила је данас антисемитски напад на синагогу, који је описала као “шокантан и дубоко забрињавајући”.

Џоли је преко “Твитера” рекла да канадска влада никада нигдје неће толерисати антисемитизам, напомињући да је важно да се вјерске заједнице осјећају безбједно да практикују своју вјеру. Министарка је, такође, изразила солидарност са јеврејском заједницом у Канади.

И градоначелник Монтреала Валери Планте осудила је напад, рекавши да је скрнављење синагоге неприхватљиво и да антисемитизму није мјесто у канадском друштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана