Обоје милијардери, отац посједује виле и фирме: Ко су родитељи тинејџерке нестале у Америци?

Г.С.
Foto: Мирор.цом

Минт Батерфилд, кћерка оснивача два технолошка гиганта Slack и Flickr нестала је током викенда. Шеснаестогодишњакиња је посљедњи пут виђена у Калифорнији, сјеверно од Сан Франциска, а сумња се да је побјегла.

Њен нестанак је пријавила мајка, суоснивач Flickr-а (назив веб-сајта који омогућава корисницима да дијеле фотографије и видео записе) Катерина Фејк. Њен отац је Стјуарт Батерфилд, који је основао Flickr 2004. са супругом и наставио са оснивањем апликације за размјену порука „Slack“.

Стјуарт Батерфилд и Фејк су били у браку од 2001. до 2007. године, објавио је Њујорк пост. У том периоду су продали Flickr 2005. године за процијењених 30 милиона долара. Њихов развод је окончан 2007. године, исте године када је Минт рођена, наводи Пост. Стјуарт Батерфилд је 2013. године са Калом Хендерсоном основао Slack.

Он вриједи 1,6 милијарди долара, према процјени Форбса. Батерфилд је 2021. купио вилу вриједну 31,7 милиона у Аспену, која има кућну теретану, вински подрум, шест спаваћих соба и три гараже. Такође посједује кућу вриједну 19 милиона долара у Сан Франциску, са седам спаваћих соба и осам купатила у отменом предграђу Президио Хајтс, преноси Мондо.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана