Гроси: Настављамо разговоре са Техераном

СРНА
Гроси: Настављамо разговоре са Техераном

БЕЧ- Иран и Међународна агенција за атомску енергију /ИАЕА/ наставиће разговоре с циљем окончања застоја по бројним спорним питањима и ускоро би требало да постигну договор о пакету мјера, рекао је данас генерални директор ИАЕА Рафаел Гроси по повратку из Ирана.

ИАЕА се суочава са низом потешкоћа у Ирану, укључујући и чињеницу да је Техеран спровео само мањи дио обавеза из заједничког саопштења о будућој сарадњи који су постигли у марту 2023. године.

Гроси је на заједничкој конференцији за новинаре у Исфахану са директором иранске Агенције за нуклеарну енергију Мухамедом Есламијем изјавио да покушавају да постигну сагласност о "изводивим мјерама" које би Иран могао предузети према заједничком саопштењу и да не раде на новом споразуму.

"Сигурно је да очекујем да ћемо ускоро имати неке конкретне резузлтате. Желим те резултате и мислим да то и они то схватају", рекао је Гроси на конференцији за новинаре у Бечу, напомињући да би било добро када би договор био постигнут у наредних мјесец дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана