Grosi: Nastavljamo razgovore sa Teheranom

SRNA
Grosi: Nastavljamo razgovore sa Teheranom

BEČ- Iran i Međunarodna agencija za atomsku energiju /IAEA/ nastaviće razgovore s ciljem okončanja zastoja po brojnim spornim pitanjima i uskoro bi trebalo da postignu dogovor o paketu mjera, rekao je danas generalni direktor IAEA Rafael Grosi po povratku iz Irana.

IAEA se suočava sa nizom poteškoća u Iranu, uključujući i činjenicu da je Teheran sproveo samo manji dio obaveza iz zajedničkog saopštenja o budućoj saradnji koji su postigli u martu 2023. godine.

Grosi je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Isfahanu sa direktorom iranske Agencije za nuklearnu energiju Muhamedom Eslamijem izjavio da pokušavaju da postignu saglasnost o "izvodivim mjerama" koje bi Iran mogao preduzeti prema zajedničkom saopštenju i da ne rade na novom sporazumu.

"Sigurno je da očekujem da ćemo uskoro imati neke konkretne rezuzltate. Želim te rezultate i mislim da to i oni to shvataju", rekao je Grosi na konferenciji za novinare u Beču, napominjući da bi bilo dobro kada bi dogovor bio postignut u narednih mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana