Вучић: Следи најтеже време, јединство ће нам требати више него икада

Танјуг
Вучић: Следи најтеже време, јединство ће нам требати више него икада

БЕОГРАД - Српском народу ће у септембру и октобру, на јесен, јединство бити потребније него икада, јер слиједи најтеже вријеме од 1945. године и велика искушења, поручио је данас предсједник Србије Александар Вучић.

"Србија је једина земља у Европи која у овом тренутку није увела санкције Русији и због тога смо под огромним притиском, то нам прави проблеме, ти проблеми нису мали и биће све већи", рекао је он обраћајући се патријарху Порфирију и епископима СПЦ у згради Генералног секретаријата Вучић.

Како је истакао потребно да чује и њихове ставове и помоћ како да са искушењима изађемо на крај.

"О свим одлукама ћемо вас обавестити. Радићемо све да одлуке које будемо доносили доносимо у складу са интересима Србије и грађана, чуваћемо мир, али и сопствене моралне вредности. Да ће бити лако неће, нисам ни сањао да ћу ово видети и доживети", рекао је Вуцић.

Он је указао да се суочавамо са невиђеном хистеријом, у којој нико никога не жели да чује, у којој је пријетња језик свакодневице.

"Све границе су пређене, диплопматија не постоји, само бруталне поруке", указао је предсједник.

Он је навео да у тим условима треба сачувати земљу и народ.

"Моја молба за вас, јер свуда где има цркве има и народа..., да нам помогнете да сви разумеју позицију Србије и да сви будемо јединствени", поручио је Вучић.

Он је пожелио успјех у раду Синоду СПЦ и поручио да су Србији потребни и најбољи односи са македонским народом.

"Увек смо спремни да помогнемо епархијама али увек ви више нама саветом молитвом и саборношћ и позивом на јединство", истакао је Вучић наводећи да ће на јесен то јединство бити потребније него икада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана