Српска листа: Одлука Политичког комитета ПССЕ награда Приштини за терор над српским народом

Срна
Foto: Косово Онлајн

СЈЕВЕРНА МИСТРОВИЦА - Српска листа саопштила је данас да одлука Политичког комитета Парламентарне скупштине Савјета Европе о препоруци за пријем самопроглашеног Косова у ту међународну организацију представља награду међународне заједнице Приштини за свакодневни терор над српским народом, брутално физичко и инситуционално малтретирање и обесправљивање.

Из Српске листе су поручили да је најциничније то што се у међународној комуникацији помиње аргумент да ће права српског народа на Косову и Метохији бити боље заштићена уколико Приштина буде примљена у Савјет Европе.

- То, другачије речено, значи да су Аљбин Курти и његов шовинистички режим награђени због тлачења српског народа да би, наводно, у будућности мање и умјерније тлачили - наведено је у саопштењу.

Из Српске листе је поручено да се Приштини повлађује и излази у сусрет управо зато што постоји подударност интереса Приштине и њених иностраних ментора да се Србима одузму сва права што на крају пута води потпуном егзодусу српског народа са својих вјековних огњишта.

- Томе свакодневно свједочимо једностраним, насилним потезима Приштине која Србима укида све, док им не укине и право на живот и постојање. Сада су сви у међународној арени отворили своје карте и показали непринципијелност и пристрасност о чему смо много пута и јавно говорили - наводи се у саопштењу Српске листе.

Из Српске листе су поручили да ће упркос свему српски народ остати вјеран идеалу слободе, истинским вриједностима демократије и права, неће пристати да се сагласи са сопственим нестанком, већ ће одољети свим притисцима и изазовима као много пута у историји.

Одбор за политичке послове Парламентарне скупштине Савјета Европе прихватио је на састанку у Паризу препоруку да самопроглашено Косово буде позвано у чланство те организације.

Наредни корак је пленарна дебата која ће бити одржана 18. априла, када ће Парламентарна скупштине Савјета Европе гласати о њеном статутарном мишљењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана