Обустављена потрага за несталом Данком послије 27 сати: Ево шта је полиција саопштила

ГС
Обустављена потрага за несталом Данком послије 27 сати: Ево шта је полиција саопштила

Припадници Министарства унутрашњих послова, након 27 сати детаљне претраге терена у потрази за двогодишњом Данком Илић у приградском насељу Бњско Поље и Брестовачкој бањи, обуставили су даљу претрагу с обзиром на то да сви досадашњи резултати указују да се дјеавојчица не налази на овом подручју површине од око 10 квадратних километара.

Полиција наставља интензиван оперативан рад у циљу утврђивања свих чињеница и околности у вези са нестанком детета, о чему ће јавност бити благовремено обавјештена.

Како је нестала Данка Илић

Данас је објављено и сазнање да полиција у истрази провјерава приватни живот породице. То је неопходно и због чињенице да су околности нестанка Данке Илић и даље нејасни.

Ево како је Данкина мајка Ивана Драгомировић описала тренутак нестанка:

- Живимо у Бору. Довела сам их (у Бањско поље) да се мало истрче и прошетају. Моји су пореклом одавде и као дете сам ту често боравила. Док сам се окренула, није је било. Она још нема две године, у мају ће их напунити. Не говори још. Звала сам је, дозивала, није ми се одазвала. Ту у близини има једна шумица. Молим Бога да је што пре нађемо!

Милан Илић, деда нестале Данке, испричао је шта он зна о моменту нестанка:

- Супруга мог сина је била са децом у појати свог оца. Он је мене позвао. Тако смо сазнали. Данка је златно дете, мирно, ћутљиво, добро дете које може да приђе свакоме, неће да одбије, не дрчи се.

Околности нестанка Данке Илић отварају бројна питања:

  • Како је дјевојчица која тек у мају пуни две године нестала тако брзо?

  • Ако јесте, како је још брже умакла потрази на стотине полицајаца и спасилаца?
  • Да ли постоји могућност да ју је неко намамио, одвео на превару, киднаповао?

Милан Илић, деда нестале девојчице, данас је за вести Блиц телевизије изјавио да почиње да сумња да је Данка Илић киднапована. С друге стране, детектив Миле Новаковић каже да му је то непојмљиво.

- Не могу да верујем да би било могуће да неко отме тако мало дете, поготово у неком забаченом селу. Сазнаће се већ данас или кроз неколико дана шта стоји иза тога. Дете од две године не може тако лако да се удаљи од куће, они (спасиоци) су вероватно проверили та критична места, рупе, бунаре и остало - каже Новаковић за "Блиц".

Први пут активиран "Амбер алерт" у Србији, родитељи моле за помоћ

Данка Илић (2) је нестала у уторак 26. марта, око 13 сати, у приградском насељу Бањско поље код Бора. Потрага за девојчицом и даље траје, а како су навели из полиције, акција је трајала читаву ноћ.

Како је за "Блиц" рекла мајка дјевојчице, она је била са сином у Бањском пољу када је дјевојчица нестала.

На терену су полиција, ватрогасци и добровољно спасилачко друштво. Акцији су се прикључили и грађани Бора, пријатељи и породица нестале дјевојчице.

Због нестанка Данке Илић (2) синоћ се по први пут у Србији активирао систем популарно назван "амбер алерт", званичног назива "Пронађи ме", којим се јавност хитно обавјештава о нестанку детета.

- Данка Илић, старости 2 год. нестала око 13:45х у Бору, смеђе косе, висина 85 цм, носи маслинасту јакну, љубичасте панталоне - гласила је СМС порука, а Игор Јурић је касније објаснио због чега нсиу сви грађани истовремено добили поруку.

Родитељи девојчице апелују на све који имају било какву информацију или виде негде Данку да обавјесте полицију или да се јаве на број телефона 065-28-16-041.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана