Дјед нестале дјевојчице: Мајци одузет телефон, отац није био на полиграфу

Г.С.
Дјед нестале дјевојчице: Мајци одузет телефон, отац није био на полиграфу

БОР - Захвални смо свима који учествују у потрази за Данком, рекао је Часлав Драгомировић дјед двогодишње дјевојчице која је нестала јуче у 13.45 сати док је била у друштву његове кћерке Иване, односно дјевојчицине мајке и брата.

“Хвала свима који су дошли да нам помогну! Ми се надамо да ћемо наћи нашу Данку... Захвалан сам свима који помажу да се моја унука нађе”, каже Часлав који са сином Стефаном на терену и са припадницима МУП-а претражује предио гдје му је нестала унука.

Видно узнемирен и ван себе труди се да остане сконцентрисан на потрагу, али се по њему може видјети да је замишљен и забринут због цјелокупне ситуације, преноси Курир.

Други дјед, Милан Илић, наводи да нема нових информација о нестанку, али и демантује наводе медија да је његов син био на полиграфском испитивању.

Према његовим ријечима, чуо се са сином који се и даље налази у полицији.

"Још увек траје информативни разговор, тамо су сада дошли и из Центра за социјални рад и разговарају са сином и снахом. Чули смо се пре тога, њему није одузет телефон док Иванин јесте. Није истина да је био на полиграфском тестирању. Обављен је разговор са њим и снахом и то је просто нормална процедура у истрази, како су ми рекли" појашњава Милан за Нова.рс.

Породице Илић и Драгомировић се од јуче налазе на терену и покушавају да нађу дјевојчицу која је јуче у тренутку нестанка имала косу везану у репић, љубичасте панталоне и маслинасто зелену јакницу.

“Милош, отац дјевојчице је све вријеме на терену, а у једном тренутку синоћ је замишљено гледао у небо док је киша пљуштала као из кабла. За то вријеме Данкина мајка Ивана наводно, није била на терену”, наводи саговорник Курира и додаје:

“Тренутно на терену поред припадника МУП-а, Жандармерије и чланова Горске службе спасавања Србије налази се и велики број добровољаца који желе да помогну у потрази. Међу добровољцима су рођаци породице нестале дјевојчице, пријатељи, комшије, познаници, рудари, али и грађани Бора и Зајечара коју су одлучили да учествују у опсежној потрази”.

Како преносе медији породица дјевојчице Данке Илић не живи у мјесту гдје је нестала, већ су дошли у викендицу коју ова породица има у овом дијелу Борске општине.

 

“Тренутно се претражује терен око куће у чијој близини је дјевојчица јуче и нестала. Потрага се наставља ка узвишењу према брду и чешља се сваки педаљ терена како би пронашли нестали дјевојчицу из Бора”, каже извор и додаје:

“Породица Илић живи у Бору, а наводно су овдје дошли прије неколико дана у викендицу како би се дјеца играла и дружила у природи. Ништа није слутило да ће се у тренутку догодити незапамћена драма која траје већ 23 сата”.

Па да подсјетимо, драма је почела јуче око 13 сати, када је, како је Данкина мајка Ивана навела, дјевојчица нестала док је она другом дјетету, трогодишњем сину, давала да пије воду.

Први пут у Србији покренут је систем “Пронађи ме” по узору на Амбер Алерт за дјевојчицу Данку Илић. Објаве путем различитих медија – телевизијских и радио емисија, Интернета, СМС порука, екрана на банкоматима, аутопутевима итд. могу да допру до грађана који ће запамтити лице дјетета и потенцијално га уочити или имати валидне информације које полицији могу да помогну у потрази.

Грађанима у Србији стигле су СМС поруке са основним информацијама о несталој дјевојчици. МУП аплеује ако је видите одмах зовите 192.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана