Адвокат Фила открио да ли би бранио оца који је мучио дјевојчицу у Београду

ГС
Адвокат Фила открио да ли би бранио оца који је мучио дјевојчицу у Београду

БЕОГРАД - Адвокат Тома Фила изјавио је да оца “дјевојчице из каде”, Уроша Пашајлића (38) не би бранио иако је то противном адвокатском кодексу.

Према његовим ријечима, обавеза адвоката је да брани клијента.

- Ми не бранимо човека већ кривично дело. У својој пракси само сам два пута одбио да браним. У Подгорици када је мушкарац силовао, убио и запалио шестогодињу девојчицу и човека који је силовао своју мајку. Да ми дају случај овог оца, одбио бих га - рекао је Фила.

Познати адвокат згрожен је овим случајем и оно што може да каже након вишегодишњег искуства јесте да му се чини да је осумњичени отац неурачунљив.

Волио би чути одбрану

- Не могу да замислим да неко може да држи своје дете без хране и воде, затворено у купатилу и да га не упише у школу. Волио бих да чујем каква је његова одбрана - додаје Фила.

Језиви случај који се у Србији не памти откривен је 24. марта ове године када је Ивана Л. дошла у полицију и пријавила партнера насилника. Он је пет дана раније претукао. Несрећна жена полицији је рекла и да у стану држи своју омогодишњу кћерку затворену у купатилу.

- Девојчица (8) је живела сама у том стану, он је понекад долазио и обилазио. Живела је у купатилу, закључана. Кључ је био са вањске стране браве. Када је откључано, она је нађена у кади, обучена. Није имала видљиве повреде, али је била у катастрофалном стању. Цели стан је био пун смећа - рекао је саговорник из истраге овог случаја за Телеграф.рс.

Додао је да је Ивана Л. (47) испричала полицији да он држи дијете у стану које повремено обилази.

Ударац главом у нос

- Дошла је у станицу са видним тешким повредама на лицу. Рекла је да ју је Урош ударио главом у нос и да мисли да јој га је поломио. Тада је навела да је сазнала да он има ћерку коју држи у стану у Миријеву и коју само повремено обилази - рекао је саговорник.

Од тренутка када је нађено дијете, за Урошем је била расписана потјера, а ухапшен је јуче.

- Потрага за њим је била расписана 24. марта, ухапшен је четири дана касније на Карабурми помоћу базних станица мобилног телефона - рекао је саговорник из истраге овог случаја.

Неколико кривичних дјела

Као што је већ раније тужилаштво саопштило, Урош Пашајлић се сумњичи да је извршио кривична дјела насиље у породици, противправно лишавање слободе на штету невјенчане супруге, као и кривична дјела запуштање и злостављање малољетног лица и кршење породичних обавеза у односу на дијете.

У року од 48 сати, осумњичени ће изнијети одбрану пред тужиоцем, након чега ће бити предузете све неопходне доказне радње у циљу утврђивања свих наведених кривичних дјела која се осумњиченом стављају на терет. Након саслушања тужилаштво ће обавијестити јавност о даљем току поступка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана